Theale Station Compound Upgrade

Project Overview

LCI Rail were contracted to complete a number of works at a compound located at Theale Train Station.

Our client, Amey had instructed us to upgrade the current compound for a new purpose. The compound was now going to be used for storage and heavy goods vehicles would be accessing the site. The current area was over-crowded with vegetation so there was not enough room. The ground was not suitable for heavy vehicles.

Works Completed

We created more room at the site for vehicles to turn around in by removing the shrubs and vegetation. In addition to this we laid a type 1 sub base over a geotextile separator to reinforce the ground. We also identified existing trough routes and installed protection for these. The site also had 30 tonnes of mixed materials and general rubbish that needed disposing of.